گرافیست و طراح

۷ مطلب در آبان ۱۳۹۱ ثبت شده است

فرض کنید شما صاحب یک شرکت یا یک مغازه یا گالری بزرگ هستید بنابراین شما حتما اجناس و کالاهای زیادی برای فروش دارید برای مثال اگر شما صاحب یک گالری مبلمان باشید در نهایت هر چقدر هم که فضای شما بزرگ باشه باز هم مطمئنا نمیتونید تمام مدل های مختلف موجود رو در اونجا در معرض نمایش بگذارید و بنابراین همیشه تعدادی از مدل ها هست که مشتری نمیتونه اونها رو ببینه.پس این شد اولین مشکل.

حالا از اونطرف یک مشتری هم که وارد مغازه شما میشه با چند مشکل روبرو است:

اول اینکه ممکنه مدلهایی که شما در معرض نمایش گذاشتید نظر اونو جذب نکنه.

دوم اینکه از گشتن زیاد در گالری خسته بشه یا گیج بشه.

سوم اینکه با نگاه کردن به مدلهای مختلف اجناس به دلیل تعداد زیاد اونها هم زمان زیادی از وقت شما و هم زمان زیادی از وقت خودش رو تلف کنه و در نهایت هم به دلیل تمام مشکلات گفته

شده ممکنه نتونه انتخاب مناسبی داشته باشه و یا اینکه از انتخاب خودش راضی نباشه.

تمام این مشکلات رو میتوان با ساخت یک اتوران تبلیغاتی مناسب حل کرد.

شما در یک اتوران تبلیغاتی بدون هیچ مشکلی میتونید تمام محصولات و مدلهای مختلف اجناس

خود را به نمایش بگذارید به این ترتیب بر چند مشکل فائق اومدید:

 

۱- مشکل کمبود فضای خود را حل کردید.

۲- مشکل هدر رفتن زمان هم برای خود و هم برای مشتری راحل کردید.

۳- با این کار مشتری میتواند بدون هیچ مشکل عجله ای با فراغ بال و مشورت و مقایسه کالای مورد نظر خود را انتخاب نماید  و سپس آن را به شما اعلام نماید.

۴-و در نهایت اتوران میتواند یک کار بسیار زیبا و جذاب به همراه سایر امکانات از جمله معرفی شما سایر کارهای شما ارتباط با شما و بسیاری از بخشهای دیگر جهت تبلیغات برای شرکت مغازه یا گالری شما باشد.ضمن اینکه هزینه طراحی یک اتوران بسیار کمتر از بسیاری از تبلیغات دیگر است که امروزه و با این رقابت سنگین کاملا تکراری و قدیمی شده است.

اتوران یعنی یک سی دی یا دی وی دی که با قرار دادن آن در داخل کامپیوتر خود به خود باز میشود و شامل کلیه مواردی است که در بالا گفته شد.یک اتوران میتواند مولتی مدیا و بسیار جذاب باشد و کسب . کارشما را متحول کند.

حمید فتحی

قالب یا پوسته سایت به طرح گرافیکی وب سایت که ساختار گرافیکی کلیه صفحات را تشکیل مدهد ، قالب و یا پوسته میگویند . از ویژگیهای قالب سایت این است که در کلیه صفحات سایت رنگ ، شکل ، افکت گرافیکی آن تغییر نمیکند . پوسته اختصاصی محتوا سایت را مانند تصاویر ، متن ، فرم ، و .. غیره را در خود جای میدهد و هر چه بیشتر استاندارد ها و اصول گرافیک و برنامه نویسی تحت وب در آن بیشتر رعایت شده باشد ، کاربر را بیشتر مجذوب صفحات و محتوای سایت یا پورتال میکند 

حمید فتحی

تیزر یا فلش که ما این دو کلمه را با هم ادغام کردیم چون در طراحی آن ترکیب یکسانی وجود دارد و در واقع هردو مکمل همدیگر میباشند در واقع به حرکت در آوردن تصاویر، کلمات و دیگر مطالب توضیحی شما میباشد که در عصر جدید به صورت افکت های متنوع نمایش داده میشود و در واقع این حرکت در زمان کوتاهی نماینگر محصولات و کار شما می باشد.

حمید فتحی

تایپوگرافی اصطلاحی است که این روزها در مجامع هنری گرافیکی زیاد شنیده می شود. گاهی آن را با خوشنویسی (کالیگرافی) اشتباه می گیرند.  هرچند که استفاده از این تکنیک پیشینه حداقل 50 ساله در ایران دارد. در تایپوگرافی خوانا بودن مهم است زیرا در زمینه ای استفاده می شود که اطلاع رسانی وجه بارز آن است، ولی در خوشنویسی زیبایی در اولویت قرار دارد.

عقیده بر این است طراحان وظیفه انتقال ذهنیات خود و پیام موضوع را در طرح هایشان بر تصویر و حروف قرار می دهند. اینک خط ، در روند تحولات جدید ، وظیفه خود را خوانایی و سهولت نگارش نمیداند و کم و بیش به فرمی زیبا تبدیل شده است که در درجه اول مفهوم نوشته را قبل از خوانده شدن ، بیان میکند.

 در این دوره با رواج تایپوگرافی که سعی در تقویت ویژگی بصری حروف و نزدیک کردن نوشته به تصویر دارد ، برخی آن را با "خط نگاره" ، "خط نگاری" ، " کالیگرافی" و "طراحی حروف" هم مسیر می دانند. در حالی که تایپوگرافی ، اثری گرافیکی است که حروف، ساختار اصلی آن را تشکیل میدهد و از فونتهای موجود با دخل و تصرفاتی که در آنها برای کشف ویژگیهای بصری حروف انجام می شود ، استفاده می کند. اما طراحی حروف به معنای آنست که الفبایی را طراحی کنیم که قابلیت تایپ در موقعیتهای گوناگون را داشته باشد.

در حالی که تایپوگرافی هدف دیگری دارد ، برخلاف مسولیتی که در دنیای سنتی به خط واگذار شده بود تا با سهلترین و خواناترین صورت ، مفهوم خود را بیان نماید و در نگاه اول محتوا و مفهوم فرم یکجا به بیننده و خواننده القا شود.

اینک هنرمندان بدعت و شگفتی را به همراه زیبایی ، از اهداف مهم بصری تعیین کردهاند ، آنهم با سه اقدام مهم یعنی تغییر شکل در حروف (دفرماسیون) ، اغراق در حروف (اگزجریشن) و سادهسازی حروف (استیلزیشن) ، تا بتوانند زیبایی ، قدرت ارایه و روح تبلیغگرای آن را بالا ببرند.

اما این روند در بعضی مواقع تا جایی پیش میرود که مانند نقاشی ، به حروف بعنوان فرم محض نگاه شده است. شاید این دید در نقاشی مشکلی نداشته باشد ، اما هنرمند گرافیست در روند کاربردهای روزمره ، زیبایی را باسودمندی وگویایی ترکیب میکند تا بتواند ذائقه بصری انبوه مخاطبان خود را که اغلب شهروندان معمولی هستند ، تغییر و ارتقا دهد. در این صورت است که بیننده و مخاطب با مشارکت فعال خود در فهم و خواندن خط جدید ، تلاشمی نماید و این یکی از مهم ترین ویژگی های تایپوگرافی در خط معاصر است.

از طرف دیگر ، شاید هدف اصلی تایپوگرافی ، سرعت بخشیدن به ارسال هرچه سریعتر پیام و برقراری ارتباط بصورت زبان بصری نسبت به نوشتار عادی باشد و مضمونی که از تایپوگرافی در اذهان جای گرفته ، آنست که حروف را بصورت درهم ریخته بر روی کار قرار گیرند. در صورتی که تایپوگرافی چنین نیست. تایپوگرافی به معنای کشف ارزشهای بصری حروف برای بیان مفهومی جدید است و شاید بدلیل آنکه حروف چاپی فارسی به اندازه کافی دارای تنوع قلم و کاراکتر نیست ، اهمیت هماهنگی شکل و حروف با موضوع ، در جامعه ما بدرستی شناخته نشده و کمتر کسی به این نکته توجه کرده است.

حمید فتحی

گرافیست کیست؟

یک گرافیست کسی است که:

به او سفارش می‌دهند تا پیامی را با تصویر به مخاطب منتقل کند. 

و گرافیک:

هنر انتقال (ارتباط) دادن یک پیام از طریق تصویر به مخاطب استکه بر اساس یک سفارشصورت می‌گیرد 

و به اجمال، همان ارتباط تصویری می‌خوانیمش.

حمید فتحی

لوگو یا نشانه نمادیست برای بیان کردن یک عبارت یا القا نمودن یک مفهوم. آرم ها چیزی شبیه امضا یا نشانه ای برای وجود یا حضور شخص یا موسسه ای است که آرم متعلق به آن است، می باشد. آرم ها در هر جایی که حضور آن موسسه یا شخص یا رویداد صاحب آرم در آن وجود دارد ثبت می گردد و نشاندهنده رد برجای مانده از او در آنجا است.

طراحی نشانه یکی از تخصصهای رایج و منحصر به فرد در طراحی های گرافیکی محسوب می شود و سابقه طراحی نشانه به زمانهای بسیار بسیار دور بر می گردد، آنجا که انسانهای اولیه برای انتقال مفاهیم مربوط به مثلا شکار در یک نقطه، علائمی را روی دیوار غارها ثبت می کردند و هر کجا آن علامت دیده میشد، مفهوم واحدی را به مخاطب و بیننده منتقل می نمود.

از تحولات مربوط به ثبت نشانه ها در دیواره غارها بود که حروف و به تبع آن خط اختراع گشت.

لوگو نشانه یا علامتی گرافیکی است که توسط سرمایه داران تجاری، موسسات و حتی اشخاص حقیقی، برای متمایز کردن خود از دیگران در دید عموم، استفاده می شود. لوگوها یا تماما گرافیکی هستند (سمبول یا آیکون) و یا از نام تجاری سازمان یا موسسه تشکیل شده اند (لوگوتایپ یا ورد مارک).

در دوران حروفچینی با فلز داغ، لوگوتایپ، مجموعه ای از فونت ها و کاراکترها بود. در دوران کنونی که عصر ارتباطات است، لوگوی یک شرکت، اغلب مترادف با مرغوبیت یا برند شرکت است.

حمید فتحی